Avbryter under arbete - Robotgräsklippare E1750

Varför återvänder robotgräsklipparen till laddstationen under arbete?

Att robotgräsklipparen återvänder till laddstationen under arbete beror det oftast på att klipparen upplever att den har slut på batteri. Robotgräsklipparen ska alltid återvända till laddstationen innan batteriet blir helt urladdat. Efter laddning av batteriet ska sedan robotgräsklipparen åka ut för att fortsätta arbetet. Om klipparen återvänder för ofta och efter väldigt kort tid kan ha flera orsaker ett dåligt batteri, att det är något problem med laddningen av batteriet eller att mainbord i klipparen är defekt.

Mäta spänningen

Nedan finns instruktioner för hur man kontrollerar att laddstationen levererar laddspänning till klipparen. Om laddningen av klipparen fungerar dåligt kan det resultera i att klipparen inte laddas fullt och därför avbryter arbetet innan den klipp sin fulla klipptid.

  • Läs av spänningen i klipparen efter att den avslutat sin laddning i laddstationen, spänningen bör ligga strax över 29 volt
  • Multimetern ska vara inställd på VDC / DC Volt med värde 200. Se bild ett
  • Håll multimeterns pluss - pol ( röd ) mot batteriets pluss - pol ( röd ) samt multimeterns minus - pol ( svart ) mot batteriets minus - pol ( svart )
  • Mät upp strömmen på laddstiften. Se bild två
  • Fotografera mätningarna så att både produkt samt resultat syns i bild. Inkom med bilder till vår kundservice om ni önskar vidare hjälp

MicrosoftTeams-image__3_.png2.jpg

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.