Byte av display - Robotgräsklippare E1600

Hur byter man display på robotgräsklipparen

Nedan finner ni instruktioner för hur man genomför bytet av display på modellen E1800. Denna instruktion kan även användas för byte av display på modellen E1600, men små avvikelser finns.

Viktigt att tänka på innan bytet

• Under utbyte och innan du öppnat robotgräsklipparen måste du stänga av robotgräsklipparen med strömbrytaren som sitter på undersidan. ( Denna strömbrytare ska då vara intryck på " O " sidan och inte " I " sidan )
  • Var försiktig med att plocka bort chassit när du skruvat av skruvarna på det inre chassit då det sitter kablar kopplade till klipparen från undersidan av chassit. Både kablar och kretskort kan skadas om dessa kablar inte blir urkopplade först och bara rycks av
  • Kom ihåg vilka kablar som var ansluten till vilken kabelport så dessa inte ansluts på fel plats när du ska stänga klipparen igen

Hur du genomför bytet

• Avlägsna yttre plastkåpan på gräsklipparen, skruva ur de fyra insexskuvar som sitter i hörnen under "locket" på toppen av klipparen, därefter kan yttre kåpan lyftas av.

• Nästa steg är att skruva loss den övre kåpan, den sitter fast med 8 skruvar längs kanten på klipparens chassie och med en skruv i centrum av klipphöjdsjusteringens handtag.

• Därefter kan övre kåpan avlägsnas, det finns sladdar mellan övre kåpan och kretskorten, viktigt att gå varsamt fram för att inte skada kablar och kontakter.

• På inre sidan av den övre delen av chassit hittar du ett kretskort som är fäst med fyra skruvar i varje hörn som du kan se på bild tre. Skruva av dessa skruvar och plocka bort displayen.

• Kabeln som är ansluten till den gamla displayen behöver du ta av för att ansluta din nya display. Detta är den blå/vita kabeln som syns på bilden nedan.

• Anslut denna kabel till den nya displayen och skruva fast denna till inre chassit

• Anslut sedan alla kablar på sin plats igen, skruva fast chassit och sätt på kåpan