Mätning av batteri och nätadapter - Hopfällbar elcykel

Hur mäter man spänningen i batteriet och nätadaptern till hopfällbar elcykel?

Om ni upplever problem med batteriet eller nätadaptern behöver ni mäta spänningen.

Mätning av batteri

• Texten på batteriet 36V10Ah betyder att ett mätresultat över 36 volt spänning är vad man bör ha. Se bild 1
  • Multimetern ska vara inställd på 200 volt samt DC. Se bild 2
  • Mätstickorna sätts i kontakt med ledarna från batteriet. På batteriet finns det noterat + och - . Se bild 3
  • Spänningens resultat syns på multimeterns display

Mätning av nätadapter

• På nätadaptern under " Output " finns information om vilken spänning som ska levereras, 42 volt. Se bild 1
  • Stoppa ner en mätsticka i mitten av kontakten. Den andra mätstickan förs i anslutning till den exponerade metallen på utsidan. Se bild 2
  • Spänningens resultat syns på multimeterns display