Byte av klippmotor / klippmotorkort - E1600 - Robotgräsklippare

Hur byter man klippmotor / klippmotorkort på robotgräsklipparen?

Här nedan finner ni instruktioner för hur man genomför ett byte av klippmotor  och klippmotorkort på robotgräsklipparen av modell E1600.

Viktigt att tänka på innan bytet

• Klippmotorn finns i flera modeller beroende på årsmodell. För att kunna byta motor krävs att man har ett kompatibelt klippmotorkort som är kopplat till huvudstyrkortet. Se bild nedan för exempel.

Byte av klippmotor / klippmotorkort

• Skruva loss muttern från klippmotoraxeln, avlägsna sedan knivtallriken. Se bild 1
  • Skruva loss klippmotorn. Se bild 2
  • Lossa de fyra skruvarna omkring axeln som håller fast motorn. Se bild 3
  • Lossa de fyra insexskruvarna som håller fast den yttre kåpan på klipparen. Se bild 4
  • Lossa därefter de nio skruvarna inringade på bilden som håller fast den övre kåpan. Se bild 5
  • Kåpan kan lyftas av. Försiktighet bör iakttas då det finns sladdar mellan kåpan och kretskort. Notera var sladdarna är kopplade, därefter kan kåpan lyftas av helt. Se bild 6
  • Klipphöjdsjuseringstrumman kan därefter avlägsnas genom att den skruvas av medsols. Se bild 7
  • Koppla ur sladden till klippmotorn och avlägsna klippmotorn från klipparen. Se bild 8
  • Avlägsna klippmotorn när den kopplats ur
  • Den nya motorn kan nu monteras och kabeln ska dras till klippmotorkortet och kopplas in likt den tidigare. Se bild 9
  • Kontrollera med försiktighet att sladden är dragen så att den inte kläms. Se bild 10
  • Skruva fast klippmotorn på klipparens undersida. Se bild 11
  • Skruva tillbaka klipphöjdsjusteringstrumman runt klippmotortornet. Se bild 12
  • Kåporna kan nu skruvas tillbaka, Se bild 13
  • Bytet är nu klart!