Varför startar inte min sopmaskin?

Det finns olika anledningar till att sopmaskinen inte startar ibland. De vanligaste orsakerna finner ni nedan.

Orsaker

• Att det finns för mycket / lite olja i oljetråget, dubbelkolla detta med hjälp av oljestickan. Oljan ska vara en bit över lägsta nivå, se bild ett
  • Det finns inte tillräckligt mycket bensin i tanken för att den ska orka gå
  • Att man inte har öppnat bränslekranen, se bild två
  • Att man inte pumpat upp bränslet, se bild tre
  • Att kablarna är felkopplade, se bild fyra

Tips!

• Om ovanstående inte löser problemet, testa att fylla på med mer olja så att det överstiger maxgränsen på oljestickan. Detta kan behövas för att starta igång sopmaskinen första gången
  • Pumpa upp bränslet genom att trycka på den röda pumpknappen ett flertal gånger, dra sedan igång motorn med handtaget, dra i jämna ryck