Frågor och svar - Spabad

Vad för anslutning kräver spabadet?
Beroende på vilken modell så är det antingen stickkontakt eller 3-fas koppling, i produktbeskrivningen framgår det vad som gäller för respektive modell.

Vilken yttertemperatur klarar spabaden av?
Våra spabad har en anti-frys funktion, vilket innebär att spabaden ska kunna klara av alla temperaturer så länge spabadet hålls igång.

Var ska jag placera mitt Spabad?
Det allra bästa är att gjuta en grund men det finns även några andra alternativ såsom placering på altan/trall och lecablock.

Behöver spabadets bottenplatta vara placerad på en gjuten cementplatta eller går det bra att placera den på paddat grus?
Det går bra att ställa spabadet direkt på paddat grus, även om en gjuten cementplatta är att rekommendera.

Kan man placera spabadet direkt i gräsmattan genom att gräva ned det?
Det bästa är att lägga spabadet på ett bra underlag som t.ex. en altan / trall eller cementplatta då det på gräs kan sjunka och ge fuktskador under vintern.

Hur ska jag underhålla mitt spabad?
Vi har en generell guide för underhåll av våra spabad. Ni finner denna i vårt självhjälpscenter under kategorin "Pool & Utespa".

Vilken maxtemperatur klarar era spabad att värma vattnet till?
Våra spabad har en maxtemperatur på 40 °C.

Vad är det för skillnad på "Foibe Balboa VL260" och "Foibe Balboa BP200"?
"Foibe Balboa VL260" har en 3-fas anslutning medan "Foibe Balboa BP200" har en 2-fas anslutning. Även display samt kontrollboxen skiljer sig mellan de olika modellerna.

Ungefär hur stor plats tar ett spabadslock med locklyft och på vilken sidan bör placering ske?
Locklyftet rekommenderar vi att ni har 1 meter plats till. Ni behöver kunna komma åt serviceluckan vid behov. Vi rekommenderar inte att ni placerar locklyft på samma sida som serviceluckan. Locklyften är förberedd för montering och vi rekommenderar att montering sker i underlaget som spabadet är placerad på.

Kan man behålla vattnet i spabadet över vintern eller måste spabadet tömmas?
Det går självklart bra att byta vatten vid behov, men vi rekommenderar att aldrig ha spabadet tomt. Detta gäller både vinter- och sommartid. Det är viktigt att ni underhållsvärmer spabadet för att undvika frysskador som kan medföra att slangar fryser fast och går sönder.

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.