Frågor och svar - Poolvärmepump

Behöver man komplettera med slangar / rör från er för att kunna koppla ihop poolvärmepump med pool?
Ja, slangar / rör behöver kompletteras till inkopplingen. Exakt vad och hur mycket kan variera från kund till kund. Det som ingår i de flesta av våra poolvärmepumpar är kontaktdon för anslutning av vattenslang / rör.

Stämmer det att poolvärmepumpen ska placeras i vattennivån och i så fall, varför?
Ja, det stämmer att poolvärmepumpen ska placeras i vattennivån så att poolvärmepumpen sitter i nivå med vattenutloppet. Detta är för att cirkulationspumpen ska kunna nå optimalt vattenflöde för att undvika onödigt tryck.

Är det normalt att det bildas is på poolvärmepumpen?
Isbildning kan uppstå om poolvärmepumpen arbetar under för hög belastning vid uppvärmning av vattnet. Genom att minska vattenflödet som går genom pumpen med hjälp av en bypassventil kan isbildningen minska.

Går poolvärmepumpen att ha utomhus året om?
Vi rekommenderar att man inte har våra poolvärmepumpar utomhus under vintern. Detta då de inte tål temperaturen under -10 °C.