Mätning av batteri och nätadapter - Elbil

Hur mäter man elbilens batteri och nätadapter?

Om ni upplever problem med batteriet eller nätadaptern behöver ni mäta spänningen.

Mätning

• Mätning av batteriets och nätadapterns spänning görs med en multimeter
  • Multimetern ska vara inställd på VDC / DC Volt med värde 200 enligt bild nedan:

Mätning av batteri

• Håll multimeterns pluss-pol ( röd ) mot batteriets pluss-pol ( röd ) samt multimeterns minus-pol (svart) mot batteriets minus-pol ( svart )
  • Fotografera mätningen så att både resultat samt produkt syns i bild enligt bild nedan

Mätning av nätadapter ( laddare )

• Håll multimeterns pluss-pol ( röd ) i nätadapterns kontakt samt multimeterns minus-pol ( svart ) mot nätadapterns kontakt på utsidan
  • Fotografera mätningen så att både resultat samt produkt syns i bild enligt bild nedan