Frågor och svar - Robotgräsklippare

Vilken app ska jag använda till min robotgräsklippare?
Appen som ska användas heter " Lyfco Gräsklippare ". Detta är vår egna app som vi har skapat.
Har du apple så kan du ladda ned appen via denna länk:
https://apps.apple.com/se/app/lyfco-robotgr%C3%A4sklippare/id1500848983
Om du har Android kan du ladda ned appen via denna länk: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.box.android.smarthome.gcj&hl=sv

Klarnar robotgräsklipparen av regn?
Robotgräsklipparen klarar av lättare regn, men vi rekommenderar att man köper till regnskydd till gräsklipparen, ni hittar regnskydden här: https://outl1.se/regnskydd-till-robotgrasklippare

Vilka tillbehör ingår i era robotgräsklippare?
Det ingår 100 meter avgränsningskabel, 100 fästmärlor till avgränsningskabel, 10 skarvkopplingar till avgränsningskabel, tre extra klippblad samt en laddstation i våra robotgräsklippare. De produkter som säljs i vår fyndhörna kan komma att sakna tillbehör, men detta står då i produktbeskrivningen.

Behöver man ha avgränsningskabel runt hela området som klipparen ska klippa eller går det bra att skärma av med staket på ena sidan?
Man behöver använda avgränsningskabel runt hela området som klipparen ska arbeta inom. Klipparen är utrustad med en kantsensor för att känna av avgränsningskabeln och på så sätt hålla sig inom området. Klipparen har ingen möjlighet att känna av staketet på samma sätt. En annan anledning till varför man behöver ha avgränsningskabel runt hela området är då det annars bildas kabelbrott vilket leder till problem med laddstationen.

Hur underhållsladdar man batteriet i robotgräsklipparen?
Vi rekommenderar att man underhållsladdar robotgräsklipparens batteri minst åtta timmar en gång i månaden. Batteriet ska alltid vara fulladdat när man slutat ladda, men det ska alltid laddas i minst 8 timmar ändå. Det vill säga att om ert batteri är fulladdat efter fyra timmar ska ni fortsätta ladda batteriet i ytterligare fyra timmar. Detta så att batteriet får chans att arbeta lite trots att produkten är under förvaring.