Felsökning laddstation - Robotgräsklippare

Hur felsöker man laddstationen till robotgräsklipparen?

Här nedan finner ni två instruktioner för olika felsökningar av laddstationen.

Felsökning 1

• Dra ut ena kabeln till laddstationen och se om laddstationen tjuter eller ej
  • Om laddstationen tjuter så är det ett bra tecken, men om den däremot inte tjuter så är laddstationskortet med största sannolikhet defekt och behöver bytas ut

Felsökning 2

• Mät upp strömmen från nätadaptern / strömkabeln. Strömmen ska ligga på 28,7 - 29,4 Volt. Om mätningen visar ett avvikande resultat så behövs en ny nätadapter / strömkabel. Se bild ett
  • Mät upp strömmen på laddstiften. Strömmen ska ligga på samma som nätadaptern / strömkabeln. Om mätningen visar ett avvikande resultat så behövs ett nytt laddstationskort. Se bild två
  • Kontrollera så avgränsningskabeln inte är placerat mer än tre centimeter under marken samt så att det inte finns några kabelbrott. Detta kan ni kontrollera genom att använda en kort bit av avgränsningskabeln och bilda en båge som ni kopplar in i laddstationen. Se bild tre. Om laddstationen inte tjuter så innebär det att det finns kabelbrott i er nuvarande avgräsningskabel. Om laddsationen tjuter så innebär det att laddstationskortet med största sannolikhet är defekt och behöver bytas ut

M_tning_n_tkabel.jpg 2.jpg