Felsökning laddstation - Robotgräsklippare

Hur felsöker man laddstationen till robotgräsklipparen?

Här nedan finner ni två instruktioner för olika felsökningar av laddstationen.

Mätning av nätadapter och laddstation

 • Kontrollera ifall dioden på laddstationen lyser, på vissa modeller lyser den gröna dioden ganska svagt och kan vara svår att se i direkt solljus.
 • Mät upp strömmen från nätadaptern / strömkabeln. Spänningen ska ligga kring 29 Volt. Om mätningen visar över 30 volt eller under 28 Volt tyder det på att nätadaptern är defekt. 
  M_tning_n_tkabel.jpg
 • Mät upp spänningen på laddstiften. Spänningen ska vara snarlik den ur nätadaptern / strömkabeln. Om mätningen visar ett avvikande resultat tyder det på att laddstationskortet är defekt.
  2.jpg

Felsökning av avgränsningskabel

 • Kontrollera så avgränsningskabeln inte är placerat mer än tre centimeter under marken
 • Om laddstationen tjuter när nätsladden är ansluten tyder det på kabelbrott.
 • Kontrollera att laddstationen känner av kabelbrott. Detta kan ni kontrollera genom att använda en kort bit av avgränsningskabeln och bilda en bygel som ni kopplar in i laddstationen. Starta sedan om laddstationen genom att dra ur och stoppa in nätsladden Testa därefter att dra ur ena änden av avgränsningskabelbygeln. Om laddsationen tjuter så innebär det att laddstationskortet kan detetektera brott i avgränsningskabeln korrekt, om laddstationen inte tjuter tyder det på problem med laddstationskortet.
  4.jpgVar denna artikel till hjälp?
1 av 2 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.